'Economie helemaal anders. Academie op zaterdag' - Nov.-Dec. 2018 - Gent

blauwe bloemDe Vereniging voor Associatieve Economie organiseert in samenwerking met de winkel De Blauwe Bloem in het najaar van 2018 in Gent een reeks van zes bijeenkomsten op zaterdagochtend 'Economie helemaal anders!'
Deze reeks is bedoeld voor wie in de gaten heeft dat we een nieuwe vorm van economie nodig hebben, in het bijzonder als we de bio(dynamische) landbouw willen vrijwaren voor de toekomst. Voor het volgen van deze reeks bijeenkomsten heb je in het geheel geen specifieke voorkennis nodig, wel bereidheid om je met nieuwe ideeën uiteen te zetten. 
Ter kennismaking vindt op 24 oktober 2018 in De Blauwe Bloem een introductie-avond plaats. De insteekvraag voor deze avond is: “Om welke nieuwe vorm van economie vraagt de bio(dynamische) landbouw?”, wat ook het thema is van de aanstaande internationale conferentie van de biodynamische bewegung aan het Goetheanum in Dornach (06 t/m 09 februari 2019).
Meer info over de introductie-avond vind je hier, over de hele reeks hier.
Over de noodzaak van parallelle transities in de landbouw en de economie kun je alvast een kijkje nemen op: https://bdvereniging.nl/winterconferentie/biologisch-in-de-gevarenzone.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!