Velt-markt ANDERS - 16 maart 19 - Gent

Velt en Voedsel Anders doen het samen "anders". We kijken over muren, zoeken inspiratie uit Gent en reiken de hand naar ecologische initiatieven. Ga naar de Velt Markt Anders en neem ondermeer deel aan de Voedsel Anders debatten:

velt

 • Voedsel Anders op het menu: ja, maar hoe?

  Steeds mensen werken aan een “Ander Voedsel”: we noemen dit agro-ecologie. Waar staan we vandaag en wat zijn de uitdagingen? Wat is nodig om iedereen, van beleid tot burgers, te overtuigen van de noodzaak van een ander voedselsysteem? En wie moet daarbij welke rol opnemen?

 • Debat: De zaak van de Grond – Hoe actie ondernemen als burger?

  Onze landbouwgrond staat onder druk. Wie zal er in de toekomst ons voedsel produceren? In deze interactieve workshop krijg je een beter beeld van de grondproblematiek en onderzoeken we aan de hand van concrete voorbeelden wat je als burger concreet kan doen.

 • Lezing agro-ecologie biedt autonomie

  Aan de hand van de ervaringen van kleinschalige producenten uit het zuiden tonen we aan hoe boeren door agro-ecologische praktijken hun afhankelijkheid van externe inputs afbouwen, hun marktpositie verstevigen en de lokale economie nieuw leven inblazen.

 • Debat: Is er nog plaats voor vlees en zuivel op het menu van 2050?

  Tijdens deze workshop onderzoeken we enkele scenario's voor de ontwikkeling van de Belgische veeteelt in 2050 en de gevolgen daarvan.

 • Debat: Veilig, gezond én duurzaam voedsel: gaat dat lukken?

  Zoals we vandaag kijken naar voedselveiligheid dreigen we soms het bredere plaatje te verliezen: voedselwaarde, duurzaamheid, dierenwelzijn,… We gaan in gesprek rond drie voorbeelden.

 

Maar deze Velt Markt Anders is nog veel meer dan dat! Kom zaden ruilen, leer permacultuur kennen, of proef het terroir van Vlaanderen. Leer bij over samenwerking in de "commons" of over het belang van biologische bloembollen en over nog zoveel andere dingen. Ontdek, debatteer en zoek hoe jij mee het verschil kan maken!

Praktisch:

16 maart 2019 van 10 u tot 17 u
Toegangsprijs: € 5 per persoon
Route? KASK - Bijlokesite in Gent (Godshuizenlaan). Tramhalte Bijlokehof of op 15 minuten wandelen van het station Gent-Sint-Pieters
Benieuwd? Surf dan naar https://www.velt.be/veltmarkt voor alle informatie over deze Velt Markt Anders.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!