De BD-landbouwcursus lezen en toepassen - Volzet

 

landbouwcursusDe biodynamische landbouw heeft niet alleen een herstellende kracht voor ecosystemen maar ook voor onszelf. Het doorgronden ervan biedt namelijk een persoonlijke ontwikkelingsweg. Het helpt je verbinden met alles wat leeft en je deel te weten van het grotere geheel. Het is wel een spannende ontwikkelingsweg. De status quo dat alles meetbaar, weegbaar en aantoonbaar is, moet je durven loslaten. In plaats daarvan leer je vertrouwen op je eigen boerenverstand, intuïtie en zintuigen.

De basis voor de biodynamische landbouw werd gelegd toen Rudolf Steiner in 1924 voor boeren lezingen gaf over antroposofische, geesteswetenschappelijke gezichtspunten voor de landbouw. Deze landbouwcursus was zowel diep spiritueel als heel praktisch.

Met de acht voordrachten van “de landbouwcursus” reikte Rudolf Steiner de verontruste boeren van zijn tijd nieuwe inzichten aan. Hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is, hoe de plantengroei beter begrepen kan worden door de hele kosmos erbij te betrekken, waarom de bemesting vooral om het verzorgen van het leven in de bodem gaat, en nog veel meer. 

De landbouwcursus is nog steeds toepasbaar, en ook in de 21ste eeuw brandend actueel.

Net als vorig jaar willen de BD-vereniging, Kraaybeekerhof en Landwijzer ook deze winter de bron van inspiratie die de Landbouwcursus nog steeds is, opnieuw ontsluiten, op diverse plaatsen in Nederland en Vlaanderen.

In Vlaanderen gaat de cursus door op Boerderij De Kollebloem.
De deelnemers lezen telkens vooraf de voordracht die aan de beurt is, op de bijeenkomst bespreken we die samen.

Lesgevers

Koen Dhoore geeft daarbij als docent toelichting over de achtergronden en het bredere kader, Antoine De Paepe vertelt over zijn ervaringen als boer.

Data, adres en deelnemersbijdrage

De avonden gaan door op 13/11 – 27/11 – 11/12/2018 – 8/1 – 22/1 –19/2 – 5/3 – 12/3/2018, telkens van 19 tot 22 u.
Deelnemers zijn welkom op Boerderij De Kollebloem, Doornstraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse
Deelnemersbijdrage: 100 € (beroepsleden BD-Vereniging betalen 80 €)

Deze cursus is reeds volzet. 
Voor meer info: koen.dhoore@landwijzer.be 

Voor plaatsen en data in Nederland: zie www.kraaybeekerhof.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!