Bingenheimer Saatgut Rassendag - 7 aug 2019 - CSA De Witte Beek (Bierbeek)

 

rassendag

 

 

 

 

 

 

Zaden en verscheidenheid in rassen zijn het uitgangspunt van onze eetcultuur. Wij beschouwen zaadgoed niet als economische goederen, maar als cultuurgoederen. Samen met onze partners veredelaars en vermeerderaars kiezen wij daarom voor reproduceerbare, zaadvaste rassen, en bevorderen we biologisch-dynamische en biologische veredeling.

Bingenheimer Saatgut, Kultursaat, Biosano en CSA De Witte Beek nodigen u uit om kennis te maken met ons werk en onze visie, om met elkaar uit te wisselen en onder begeleiding van onze adviseurs een groot gamma van onze biologische en biologisch-dynamische groenterassen voor de professionele teelt in de praktijk te ervaren tijdens de Bingenheimer Saatgut Rassendag – Journée des Variétés!

Op CSA-bedrijf De Witte Beek legt Jen Nold voor een 20-tal gewassen rassenvergelijkingen aan met in totaal bijna 100 groenterassen van Bingenheimer Saatgut naast een aantal referentierassen. Een niet te missen gelegenheid dus om onze rassen te leren kennen! Er zijn rassenvergelijkingen voor struikbonen, koolrabi, rode biet, wortel/peen, peterselie, knolvenkel, sla, honingmeloen, watermeloen, courgette, paprika (buitenteelt en beschut), chilipeper, aubergine, suikermais, komkommer, tomaat (buitenteelt en beschut), ui. En daarnaast zijn er ook enkele specialiteiten zoals Edamame-soja, spaghettibonen en Malabarspinazie te zien.
Er is ook kans om van de diversiteit op het veld te proeven.

Deze dag is gericht aan professionele telers. 
Graag aanmelden via mieke.lateir@biosano.be
Tijdens het middagmaal met bio-groenten van het veld is er ruim gelegenheid voor uitwisseling.
Franstalig: 9.30h -  13.00h - Nederlandstalig: 12.30 – 17.00 uur

rassendagCSA-bedrijf De Witte Beek

Op 1,20 hectare teelt De Witte Beek voor 120 gezinnen via het ‘Community Shared Agriculture’ (CSA)-systeem: deelnemers kopen jaarlijks een ‘oogstaandeel’ en betalen hiermee hun deel van de werkingskosten van het bedrijf. In ruil oogsten ze het jaar rond een deel van de geteelde groenten en fruit.
Het rechtstreekse contact met de oogsters biedt de mogelijkheid om naast basisgroenten (prei, broccoli, wortelen, tomaten,…), ook minder gekende groenten aan te bieden (wortelpeterselie, Malabar Spinazie, ’spaghetti bonen’,…).  De deelnemers waarderen deze diversiteit van het aanbod en onze blijvende zoektocht naar de beste variëteiten voor ons.

In de eerste plaats kiezen we voor biologische, zaadvaste rassen. 
Daarnaast zijn smaak, kleur, robuustheid en diversiteit essentieel. 
Bingenheimer Saatgut is zo een vanzelfsprekende partner in onze bedrijfsvoering.
 Jen Nold

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!