Nieuwsbrief

Nieuwsbrief februari 2024

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

De plek waar wij met ons gezin wonen, staat voor mij tegenwoordig symbool in de recente boerenprotesten. Op onze boerderij, met gebouwen die dateren van ver voor 1900 tot 1970, ervaar je de recente landbouwgeschiedenis. 

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Kristien Van den Brande startte in september met het Leertraject Bio- & BD-Landbouw in Gent. Ze loopt stage op De Kollebloem, een biodynamische boerderij met een lange geschiedenis van voornamelijk groenteteelt — van zaadwinning tot pakketverkoop — en met een grote gevoeligheid voor studie, experiment, observatie, kringlopen, eigenheid, politiek engagement, boerennetwerken, zorg en elkaar. In de koude wintermaanden lezen ze samen de landbouwcursus van Rudolf Steiner, en tijdens de repetitieve arbeidsuren worden de lessen bodemkunde omgezet in aardpeerse schoonheid. 

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder:

Overzicht nieuwsbrieven: