BD-zomerschool 2023

Zaterdag 23 september 9.30 u tot zondag 24 september 15.30 u
Plaats: De Kollebloem, Doornstraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse

 

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2023 gaat in Sint-Lievens-Esse voor de zevende keer de BD Zomerschool door. Het team van Boerderij De Kollebloem staat weer klaar om ons onnavolgbaar gastvrij te ontvangen.

De BD Zomerschool is bedoeld voor jonge boeren (jong in jaren of jong in de sector) die de biodynamische landbouw gestalte willen geven op hun boerderij, en zich daarbij willen laten inspireren door meer ervaren boeren.

We buigen ons onder meer over de échte kosten van ons voedsel. Waar staan we vandaag met “de” landbouw ? En hoe gaat de landbouw vandaag met de wereld om ? Het roer moet om, zeggen Meino Smit en zovele anderen die zijn mening delen. Maar ook biologische en biodynamische landbouw zijn deel van de landbouw, in hoeverre gaan we mee ? Of legt de biodynamische landbouw stapstenen naar de toekomst ?

Ook de vele waarden die in onze ver-wetenschappelijk-te landbouw “vergeten” lijken, komen in het licht te staan : de eerbied en het ontzag voor huisdieren en cultuurplanten, het heilige, het sacrale, het culturele dat het wezen zelf is van de landbouw, …

De waarnemingsoefeningen staan dit jaar in het teken van de preparaten en de zaadveredeling.

En tenslotte staan ook onze tijdloze klassiekers weer op het programma : koehoorns vullen (het is er de tijd voor), de zaterdagavondwake en het boerenkampvuur, de zondag inzingen, …

“ Boeren doe je niet alleen, en nergens voel je dat zo krachtig als op de BD Zomerschool. ”