Sector-agenda

Het meest uitgebreide overzicht van activiteiten, vormingen, cursussen, studiedagen e.a. in de sector, vind je in de agenda van sectororganisatie Bioforum (Bioforum) en de agenda van het Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT).

Hier vind je enkele cursussen, studiedagen en inhoudelijke activiteiten die wij in de kijker willen zetten, omdat ze nauw aansluiten bij de Landwijzer-werking en -visie. 

Heb jij een inhoudelijke activiteit rond biologische of biodynamische landbouw aan te kondigen? Mail je aankondiging naar webmaster@landwijzer.be en we bekijken of we het kunnen opnemen op de website en in onze nieuwsbrief.

Op dinsdag 15 september is er een nieuwe editie van de netwerkdag rond techniek in de biolandbouw. Deze zal doorgaan op het veld van Aardevol in Tongeren. Er zijn beursstands, workshops, demo's en er is uiteraard tijd voor netwerking.

Midden september start de werkgroep 'biodynamisch imkeren Vlaanderen' opnieuw de cursus biodynamisch imkeren. De cursus is zowel gericht op beginnende als meer ervaren imkers.  De cursus bestaat uit 11 dagen, waarvan 5 praktijkdagen. Na de cursus ben je in staat om een bijenvolk te begeleiden

Ook dit jaar gaan we weer Toekomst Zaaien op De Kolllebloem.

Elk jaar mag iedereen mee graan zaaien op het veld van de biodynamische boerderij De Kollebloem in Sint-Lievens-Esse . Samen zaaien heeft iets magisch, iedereen zou het eens moeten doen. Toekomst Zaaien gaat over de verbinding tussen boeren en consumenten, met kwaliteitsvol en vrij zaaigoed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!