Sector-agenda

Het meest uitgebreide overzicht van activiteiten, vormingen, cursussen, studiedagen e.a. in de sector, vind je in de agenda van sectororganisatie Bioforum (Bioforum) en de agenda van het Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT).

Hier vind je enkele cursussen, studiedagen en inhoudelijke activiteiten die wij in de kijker willen zetten, omdat ze nauw aansluiten bij de Landwijzer-werking en -visie. 

Heb jij een inhoudelijke activiteit rond biologische of biodynamische landbouw aan te kondigen? Mail je aankondiging naar webmaster@landwijzer.be en we bekijken of we het kunnen opnemen op de website en in onze nieuwsbrief.

Wervel wil gemeentebesturen ondersteunen met hun duurzaam landbouwbeleid. Daarom organiseren ze een traject tussen beleidsmakers/ambtenaren en boeren: het Lokaal Boerentraject. De bedoeling van dit traject is dat beleidsmakers rechtstreeks in dialoog gaan met de boer en een beter besef hebben van wat de job van duurzame landbouwer exact inhoudt.

Uniek congres met wereldberoemde activiste Vandana Shiva in Driebergen, NL. Shiva zal vertellen over de strijd die zij al decennia lang voert tegen de overheersende krachten van de zaadgoed-multinationals.

'Gentse Gronden' is een expo met een uitgebreid programma van activiteiten die loopt in het STAM-museum. (Experten)rondleidingen, 'Gents Gronden'-sessies, fietstochten, meewerkdagen op boerderijen rond het Gentse en andere.

Op 20 april viert De Landgenoten zijn tiende verjaardag met een boeiend debat in De Vooruit over publieke landbouwgrond en commons.

De biodynamische landbouw bestaat 100 jaar en dat wordt op 19 mei gevierd op Warmonderhof (Dronten, NL). Op het programma staat lekker eten, livemuziek, activiteiten, bijkletsen, dansen en feest vieren.