BD-winterconferentie op Widar in Wortel

BD conferentie

 

“Gisteren zaten we samen om deze conferentie voor te bereiden. Er waren mensen aangeschoven waar we niet op gerekend hadden. Die waren welkom. Anderen die we verwachtten konden onverwacht niet komen. Die werden gemist, maar komaan met wie er was gingen we aan het werk: samenwerken! Als dan het gesprek open en verwachtingsvol kan zijn komt ieders inbreng tot zijn recht en ontstaat er een nieuw programma, met onverwachte elementen.

Samenwerken is symfonisch componeren, is de harmonie van ons sociale leven, die des te beter tot zijn recht komt als de individuele toon tot zijn recht komt. (vrij naar Walter Kugler)

Op deze winterconferentie willen we met elkaar ervaren wat samenwerken is. We horen wat dat te maken heeft met de meest eigen menselijke vaardigheden en welke opdracht, welk appél de samenleving doet op het ontwikkelen van ons vermogen tot samenwerken. Neem daarvoor je eigen vragen met betrekking tot samenwerking mee: wat kan er voor jou beter? Dan krijgt deze dag - voor jou - een persoonlijk tintje met wie weet een onverwachte opbrengst. In het middagprogramma zijn er werkgroepen voorzien. Daar is ruimte om na de ervaringen in de ochtend met concrete vragen aan het werk te gaan.

Programma

  8.00     Ontvangst, met ontbijt voor diegenen die de file willen vermijden.

  9.00     Verwelkoming en toelichting op het programma.

  9.15       Samen bewegen in een euritmisch geheel

10.00     Speeddaten: welke vraag heb ik, welke vraag hoor ik van de ander?

10.30     Pauze

11.00     Samenwerking als essentiële uitdrukking van het mens-zijn

                Een inleiding met aansluitend gesprek en de uitdaging het wezenlijke van je eigen vraag te ontdekken

12.30     Middagmaal en ruimte voor vrij gesprek.

                Gelegenheid tot inschrijven in de middagwerkgroepen.

14.00     Werkgroepen over concrete samenwerkingsvragen m.m.v. Antoine de Paepe, Koen Dhoore, Dirk Govaerts, Lotte Spittaels

15.30     Pauze

16.00     Reflectie op de dag: Wat was verrassend, enthousiasmerend? Wat neem ik mee?

17.00     Afsluiting met broodmaaltijd en gelegenheid tot napraten.

Inschrijven

De conferentie wordt gehouden op vrijdag 14 februari in Den Bayerd-het Casino, Kolonie 28, 2323 Wortel (kruispunt Kolonie en Molendreef). De toegang is gratis voor beroepsleden van de BD-Vereniging. Gewone leden van de BD-Vereniging, studenten Landwijzer en studenten Warmonderhof betalen € 25. Anderen betalen € 30, inclusief alle maaltijden, koffie, thee e.d.

Deze activiteit is afgelopen, inschrijven is niet meer mogelijk.