Slotevent Bio in Onderwijs (lesgeverscursus agro-ecologie & living labs)

Met de integratie van agro-ecologie in de leerplannen, heeft de werkgroep “Bio in Onderwijs” actief gezocht naar manieren om dit op het terrein toegankelijker te maken en inspiratie te bieden. Dit heeft scholen en leerkrachten gemotiveerd om samen praktische toepassingen te verkennen met als doel om leerlingen hierin mee te nemen.

In samenwerking met het Departement Omgeving, Landbouw en Landwijzer startte in november 2022 de eerste lesgeverscursus Agro-Ecologie. Het traject omvatte 12 opleidingsdagen verspreid over twee schooljaren, waarbij 19 deelnemers van twaalf middelbare land- en tuinbouwscholen uit alle onderwijsnetten betrokken waren.
Hiernaast ontstonden op twee van de deelnemende scholen "Living Labs Agro-Ecologie" waar de teeltleiders, onder begeleiding van bio-adviseurs, enkele praktijkpercelen omschakelden waardoor leerlingen er praktijkervaring opdoen & vergelijkingen kunnen waarnemen.

Op 5 juni willen we deze eerste editie van de “Lesgeverscursus Agro-Ecologie” feestelijk afronden met een slotmoment dat open staat voor iedereen die op elke manier betrokken is bij het landbouwonderwijs.
Afspraak om 13u in de Tuinbouwschool van Merchtem, Molenbaan 54. (einde rond 16 u).

  Op het programma:

  • Welkom (Willem Van Schuerbeeck, directeur Tuinbouwschool Merchtem)
  • Terugblik op de lesgeverscursus met getuigenissen van enkele deelnemers (Koen Dhoore, trajectbegeleider)
  • Bezoek aan het praktijkveld (Geert Tirry, teeltleider)
  • Nakaarten en netwerken bij een hapje en een drankje
  • Deelname is gratis, wel graag aanmelden ten laatste op 1 juni via onderstaande knop.

  Logo's