Een nieuwe lichting nieuwe boeren studeerde af! - feest en brochure

De eerste lichting cursisten van een vernieuwd en verlengd leertraject (van 2 naar 2,5 jaar) is volop aan het landen in het Vlaamse landschap. Hun en ons enthousiasme konden we op het afstudeerfeest op 23 maart op de Baarbeekhoeve delen met een mooie groep mensen uit de sector en uit ieders eigen kring.

In de namiddag kreeg elke ‘nieuwe boer(in)’ 4x 15 min om zijn/haar plannen rond de tafel te delen met geïnteresseerden tijdens de ‘afstudeermarkt’. Deze vorm maakte het mogelijk om in een warme en welkome sfeer de overgang naar de praktijk zichtbaar te maken en er in kleine groepjes over in uitwisseling te gaan. Zowel de vertellers als de luisteraars genoten er zichtbaar van. Met de afstudeerbrochure in de hand, kozen de aanwezigen bij welke nieuwe boer(inn)en ze het liefst mee aan tafel schoven.
In deze brochure portretteren we met trots 24 mensen die gedurende het leertraject hun richting in de landbouw zochten en hun project uitwerkten en nu verder vorm geven. Wie er niet bij was, kan de brochure, een mooie bloemlezing van deze nieuwe lichting, hier inkijken en lezen.

We wensen hen een warm onthaal en zachte landing in de sector, en laten jullie nog even meegenieten via de sfeerbeelden van een prachtig feest.