'Het verborgen leven van bomen' - Peter Wohlleben

het verborgen levenIn Het verborgen leven van bomen deelt boswachter Peter Wohlleben zijn diepe liefde voor het bos en de bomen. Hij vertelt fascinerende verhalen over de onverwachte vaardigheden van bomen en verklaart de verbazingwekkende processen van leven, dood en wedergeboorte die hij heeft waargenomen in de bossen.

Want net als menselijke families wonen bomen samen met hun kinderen, communiceren ze met elkaar en ondersteunen ze elkaar in de groei. Zo delen ze onder meer voedingsstoffen met elkaar en creëren ze een ecosysteem dat de gevolgen van extreme hitte of kou voor de hele groep vermindert.

Als gevolg van dergelijke interacties kunnen bomen in een familie of groep heel oud worden, in tegenstelling tot alleenstaande bomen, die het vaak moeilijker hebben.

Peter Wohlleben (1964) studeerde bosbouw en werkte meer dan 20 jaar bij bosbeheer in het Rijnland. In 2006 nam hij ontslag om zijn ideeën over ecologie in de praktijk te kunnen brengen, en werd boswachter van een gebied van 1200 hectare in de Eifel.

Op basis van baanbrekende nieuwe ontdekkingen presenteert Wohlleben op opwindende wijze de wetenschap achter het verborgen en onbekende leven van bomen. “Een fascinerend boek over een grootse creatie die het blijkbaar is gelukt zich vlak voor onze ogen te verstoppen.” (Die Welt)

 

Titel: Het verborgen leven van bomen
Auteur: Peter Wohlleben
Uitgeverij: Lev. (2016)
ISBN: 9789400507326