NEWBIE PRIJS 2019

Ben jij recent in de landbouw gestapt ondanks de enorme uitdagingen en hindernissen? Petje af! Wij zetten je dan ook graag extra in de schijnwerpers. Schrijf je voor 23 december in voor de Newbie prijs 2019 en maak kans op een promotiestunt en een uitwisseling met andere jonge boeren in Europa. Inschrijven die je via deze link: https://www.biosfere.be/newbie/

Wat is Newbie?

NEWBIE, een H2020 thematisch netwerk, richt zich specifiek op deze starters, van opvolgers tot volledige nieuwkomers in de landbouwsector. Het wil de obstakels waarmee ze geconfronteerd worden aanpakken door de ontwikkeling en disseminatie van nieuwe businessmodellen te faciliteren. Meer specifiek wil NEWBIE een platform vormen, en starters, opvolgers, adviseurs, onderzoekers, andere belangrijke regionale en nationale actoren en stakeholders samenbrengen om naar oplossingen te zoeken. Bezoek zeker onze website: http://www.newbie-academy.eu/ . Deelnemers zullen gevraagd worden zich ook in te schrijven in het Newbie netwerk op www.newbie-academy.eu/membership/.

Inschrijvingsvoorwaarden

Deze wedstrijd is gericht op Vlaamse nieuwkomers in de landbouw. Elke Vlaamse boer die niet langer dan 10 jaar professioneel actief is op het bedrijf maakt kans op de prijs. Er zijn geen leeftijdsbeperkingen.

Wedstrijdopbouw

Deze wedstrijd verloopt in 4 fasen. De inschrijvingsfase start op 30 oktober en loopt af op 23 december. In deze periode ontvangen wij inschrijvingen via het formulier op www.biosfere.be/newbie. Tussen 24 december en 10 januari worden er intern 10 laureaten genomineerd. Dit zijn de jonge boeren die naar onze mening het meeste durf hebben getoond op vlak van innovatie, bijvoorbeeld door nieuwe technieken, afzetmarkten of diversificatie. De uiteindelijke winnaar wordt uit deze 10 boeren gekozen op basis van twee criteria. Ten eerste lanceren we een Facebook wedstrijd op 11 januari. Elke laureaat krijgt een eigen post op onze Facebookpagina Newbie.be. Wie voor 1 februari 2019 het meeste Likes verzamelt, krijgt het meeste punten. De andere helft van de punten wordt uitgereikt door onze jury van sectorspecialisten. De winnaar wordt bepaald door de som van beide.

Meer info vind je hier nog.

Naar overzicht nieuwsbrief november 2018