Edito juni 2019

Wat ik verloor of vergaarde
loslaten moest of bewaarde
mij verontrustte of bedaard
(bijen en boomgeruis
water van uiterwaarden
geur van fazanten en paarden)
viel mij ten deel in dit huis,
met alle donker en klaarte
heem van mijn hemel op aarde.

A. Van Wilderode

Voor de cursisten van het leertraject loopt het schooljaar naar zijn einde. Het schooljaar, niet het landbouw-leerjaar, want dit laatste gaat verder zijn seizoengebonden gang. Voor wie zich voorbereidt op een boerenloopbaan is hoogzomer geen vakantie, maar de tijd waarin het boerenleven, al wat in het Landwijzer-leerhuis vergaard werd, intens kan worden voorvoeld en beleefd. Met alle donker en klaarte …

Ook deze keer in de nieuwsbrief een greep uit wat ons –in volle breedte en diepgang van  het landbouwleren– in dit huis zoal ten deel valt.

In het team is deze maand ook “loslaten” ons deel. De voorbije tijd besteedden we veel aandacht aan onze externe communicatie. Dat is in de buitenwereld best zichtbaar in de recentste promocampagnes voor het leertraject en de vernieuwing van de website. Onze collega Els zette als communicatieverantwoordelijke haar schouders onder een communicatiebeleid en deze ontwikkelingen. We willen Els hartelijk danken voor haar engagement en bijdrage aan Landwijzer en wensen haar ’t allerbeste in de toekomst. Pieter -vooral actief in de organisatie van het leertraject- zal het gros van de communicatietaken verder opnemen.

Bestuurslid Mieke Lateir wuifde Els uit -tijdens het afscheidsmoment eerder deze week-  met (een eigen vertaling van) met een mooie tekst van Jacques Brel. Met zijn gevleugelde woorden wens ik ook jullie graag een mooie zomer toe:

Het feit alleen al dat we dromen is heel belangrijk. Ik wens jou eindeloze dromen toe en de woeste wens om er enkele waar te maken. Ik wens je toe dat je houdt van waar je moet van houden en dat je vergeet wat je moet vergeten. Ik wens je hartstochten toe, ik wens je stiltes toe. Ik wens je het lied van vogels als je wakker wordt en het gelach van kinderen. Ik wens je toe dat je de verschillen van anderen respecteert, want ieders verdiensten en waarden zijn vaak een ontdekking. Ik wens je toe dat je je verzet tegen de stagnatie, de onverschilligheid en de negatieve deugden van onze tijd. Tot slot wens ik je dat je nooit afstand doet van het zoeken, het avontuur, leven en liefde, want het leven is een prachtig avontuur. Bovenal wens ik je toe om jou te zijn, trots om jou te zijn en gelukkig, want geluk is ons ware lot.”

Koen Dhoore