BD-zomerschool 2022

Zaterdag 24 september 9.30 u tot zondag 25 september 15.30 u
Plaats: De Kollebloem, Doornstraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse

 

“Transitie naar een levenskrachtige toekomst voor landbouw, aarde en mens”
 

Voor de zesde keer al komen in september jonge boeren samen op De Kollebloem voor de BD-Zomerschool. Tijdens de BD-Zomerschool verdiepen ze hun kennis over de landbouw, ze wisselen hun ervaring uit met elkaar en met oudere boeren. In die ontmoeting verbinden ze de theorie en de praktijk van de biodynamische landbouw.

De BD Zomerschool, een initiatief van pionier-boeren in samenwerking met vormingscentrum Landwijzer en de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding, heeft dit jaar het begrip Renaissance als leitmotiv.

bd zomer

Renaissance verwijst naar geboorte en nieuw leven, en dit telkens opnieuw. Niemand kan dit begrip beter vatten in zijn hele breedte en diepte dan de boer.in : elke lente opnieuw worden op de boerderijen de kiemen gelegd voor het (her)groeiende en (her)groenende leven. Maar ook in figuurlijke zin roept “renaissance” op tot bezinning : Welke kiemen heb ik gelegd voor de toekomst, mogelijks zonder mij daarvan bewust te zijn ? En hoe kan ik dit goed verzorgen, zodat het ook tot een oogst mag komen ?

Naast enkele jaarlijks terugkerende klassiekers, zoals levenskrachten en preparaatwerking waarnemen, richten we ons dit jaar ook op het afzet- en prijzenvraagstuk, en de toekomst van de landbouw in de actuele maatschappelijke discussie rond ecologie en klimaat.

Schrijf tijdig in, vorig jaar was de zomerschool snel volzet !


Boeren doe je niet alleen, en dat mag je op de Zomerschool ervaren: waarnemen, ontmoeten, uitwisselen en verbinden.