De BD-landbouwcursus lezen en toepassen

Inhoud

De basis voor de biodynamische landbouw werd gelegd toen Rudolf Steiner in 1924 voor boeren een meerdaagse cursus gaf met lezingen over antroposofische, geesteswetenschappelijke gezichtspunten voor de landbouw. 
Met de acht voordrachten van 'de landbouwcursus' reikte hij de verontruste boeren van zijn tijd nieuwe inzichten aan. Hoe de boer zelf de beste onderzoeker van zijn bedrijf is, hoe de plantengroei beter begrepen kan worden door de hele kosmos erbij te betrekken, waarom de bemesting vooral om het verzorgen van het leven in de bodem gaat, en nog veel meer. 
De landbouwcursus is nog steeds toepasbaar, en ook – of liever : vooral - in de 21ste eeuw brandend actueel.

In de wintermaanden bespreken we de 8 voordrachten in regionale leesgroepen. Deze winter zijn Leuven en de Kempen aan de beurt. 
De deelnemers lezen telkens vooraf de voordracht die aan de beurt is.  Koen Dhoore geeft als docent toelichting over de achtergronden en het bredere kader, Antoine De Paepe vertelt over zijn ervaringen als biodynamische boer.

Lees hier een verslag van een eerdere editie.

Praktisch

Momenteel zijn is er geen cursusreeks gepland. Van zodra er nieuwe data bekend zijn, lees je het hier.
Je kan je ook inschrijven op de interesselijst (zie onder)

Lesgever

Koen Dhoore, docent Landwijzer VZW
Antoine De Paepe, boer op de Kollebloem

Doelgroep

Deze cursus is gericht tot boeren en andere geïnteresseerden.

Inschrijven

Richtprijs, inclusief koffie en thee: € 150

Er is momenteel geen cursusreeks gepland. Je kan je wel al aanmelden voor de interesselijst voor de volgende editie. We brengen je als eerste op de hoogte indien er een  nieuwe cursus georganiseerd wordt.