Over ons

Landwijzer is het gespecialiseerd vormingscentrum voor biologische en biodynamische landbouw en voeding in Vlaanderen, en werd opgericht in 1997. Sinds 2005 is Landwijzer erkend als Algemeen Vormingscentrum voor de biologische landbouw door de Vlaamse Overheid, Departement Landbouw en Visserij, Afdeling Ondernemen en Ontwikkelen. (> Historiek)

Landwijzer zet zich in voor de verdere kwalitatieve groei van biologische en biodynamische landbouw in Vlaanderen. (> Missie)
Hiervoor vertrekken we vanuit 5 pijlers voor duurzame en kwalitatieve landbouw, en erkennen we een gelaagdheid in de biologische beweging. (> Landwijzervisie op duurzame landbouw)

Het 2,5-jarig leertraject Bio- en BD-landbouw vormt de kern van onze werking. (> Leertraject)
Daarnaast geven we vorm aan diverse cursussen en cursusreeksen, en dragen we actief bij aan de ontwikkeling van nieuwe initiatieven en kennisnetwerken in de Vlaamse biosector. (> Cursussen). Lees meer over onze visie op leren.

Ons gedreven team telt 7 medewerkers, en kan rekenen op de ondersteuning van een actief bestuur.
Daarnaast werken we freelance samen met ervaren docenten, praktijkopleiders en adviseurs. (> Organisatie).
We onderhouden ook goede contacten met onze afgestudeerden, en diverse partners in binnen- en buitenland. (> Wat doen onze afgestudeerden, > Ons netwerk)

Door de jaren heen heeft Landwijzer zich verder kunnen ontwikkelen, door de inzet en steun van vele mensen en organisaties. (> Met dank aan...)
Via het Bio Training Project, biedt Landwijzer biologische ondernemers de mogelijkheid om Landwijzer via sponsoring te steunen. Zo kunnen biobedrijven bijdragen aan de verdere ontwikkeling van kennis, vorming en visie in de biologische sector. Ook andere vormen van (financiële) steun hiervoor zijn welkom. ( > Steun Landwijzer)