Doelpubliek

Dit leertraject voor de professionele biologische en biodynamische landbouw bereidt je voor op een toekomstige beroepsactiviteit in de sector van de biologische landbouw en voeding. Biologisch boeren is een beroep dat je in de praktijk van ervaren leermeesters dient te leren. Tevens starten in de biosector vaak mensen die niet in het landbouwmilieu zijn opgegroeid. Daarom bieden we een sterk praktijkgerichte leerweg aan.

Dit leertraject biedt een volwaardige basisopleiding voor mensen die hun keuze voor biolandbouw getoetst hebben aan de praktijk en een realistisch toekomstproject willen uitbouwen.

Profiel

Het leertraject richt zich tot volwassenen, die zich herkennen in volgend profiel:

  • Je wil beroepsmatig werken in de biologische landbouw en je daarin verder om- of bijscholen. Je hebt je keuze voor dit beroep getoetst aan de praktijk. 
  • Je wil leren hoe je gezonde voeding produceert voor anderen en daarmee een (deel van je) inkomen kan verwerven.
  • Je kan en wil zelf verantwoordelijkheid dragen voor je leerproces. Een specifieke vooropleiding of voorkennis is daartoe niet vereist. 
  • Je bent in goede gezondheid, zowel fysiek als psychisch, je bent praktisch ingesteld en je staat open voor een diverse groep medecursisten.
  • Je hebt eventueel al (deels) een gangbare landbouwopleiding gevolgd of al praktijkervaring in de landbouw opgedaan, maar je mist de nodige praktische en algemene kennis over de biologische aanpak. 
    En/of je bent boerenzoon of –dochter en je wil goed voorbereid en met een onderbouwd plan het ouderlijk bedrijf omschakelen en/of verder zetten.

Engagement

Hoewel dit een deeltijds leertraject is in dagonderwijs valt de noodzakelijke tijdsinvestering niet te onderschatten: wekelijks min 3 volle dagen gedurende 2,5 jaar. De lesdagen vallen enkel in schoolweken, de stages zijn doorlopend.
De aangegane engagementen in de opleiding en op de stageplaats, zijn niet vrijblijvend.

Ben je benieuwd naar het uitgebreide profiel?

Vraag dan hier de infobrochure aan.
Je vindt er o.a. onze extra aandachtspunten voor kandidaten tussen 18 en 21 jaar, kandidaten vanaf 45 à 50 jaar en voor kandidaten die jonge ouders zijn. 
De infobrochure biedt je een goed zicht op alle facetten van het leertraject.
De infobrochure aandachtig doornemen, is de eerste stap in onze aanmeldings- en inschrijvingsprocedure. 

doelpubliekdoelpubliek

Deze opleiding is niet enkel theorie en stage, je verandert ook als mens. Het is ook de sfeer, de manier waarop. Iedereen haalt het goede uit jou, geeft zo opbouwend mogelijke feedback. Ik heb nu een realistisch beeld van wat haalbaar is en wat niet in de landbouw. Ik ben ook rustiger geworden, ik neem meer waar en ik heb leren genieten van het wonderbaarlijke: hoe alles groeit en bloeit.

een cursist