Nieuwsbrief december 2021

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Tussen donker en licht,
blijft de twijfel hangen
en werp ik in de schaal het gewicht
van een oneindig verlangen.
Als ik in jouw woorden schuilen kan,
dan weet ik dat ik veilig ben.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Bees coop in Schaarbeek, wAnderCoop in Anderlecht, Bab’l Market in Sint-Pieters-Woluwe en voortaan ook Pédalo in Elsene. In enkele jaren tijd hebben verschillende coöperatieve en participatieve winkels het licht gezien in Brussel. Ook elders in België is dat het geval: in Charleroi is er Coopéco, in Verviers Vervîcoop en in Louvain-La-Neuve is er Poll’n.

In het kader van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw loopt Lise stage op het melkveebedrijf de Caiphashoeve in Leffinge.

Sinds enkele weken mogen we Eva verwelkomen in ons team als leertrajectbegeleidster voor het leertraject in Leuven. Ze stelt zichzelf even voor.

Agro-forestry, boslandbouw, voedselbossen, …, ze staan internationaal binnen de agro-ecologische beweging volop in de aandacht. De ontwikkeling van een toekomstgerichte, klimaat-adaptieve en veerkrachtige landbouw en voedselproductie zal onmiskenbaar gepaard gaan met de herintroductie van productiesystemen waarin meerjarige houtige gewassen opnieuw een volwaardige plaats krijgen; en daarmee ook het herstel van meer lokale koolstofkringlopen. Dat lijkt sterk op de werking van een bos-ecosysteem en bijgevolg spreekt men vaak over bos-landbouw. Toch schuilt daarin een misverstand.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: