Nieuwsbrief februari 2021

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

In groeiende kringen leef ik mijn leven
Ze strekken zich over de dingen uit
De laatste voeleinden is mij niet gegeven
Wellicht, maar’k waag het met hart en met huid.

R.M. Rilke , Getijdenboek

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In mei 2020 werd Sven meegenomen naar een stuk grond in Catalonië. Het was daar dat hij besloot om het Leertraject Bio- & BD-Landbouw van Landwijzer te volgen. Te midden van een oase met olijf- en amandelbomen, stukjes dennenbos en wijnranken werden onmiddellijk plannen voor de toekomst gesmeed. Voor zijn stageplek was het niet lang zoeken naar een boerderij die hem verder zou kunnen inspireren en motiveren in zijn plannen. Al snel kwam hij uit bij Ole en Maaike op Ons Logisch Voedsel in Booischot.
Sven neemt ons mee naar zijn stageplek en laat ons -in de wellicht koudste week van het jaar- mee dromen van olijfbomen onder een blauwe hemel.

Bert van Ruitenbeek is directeur van Stichting Demeter, een kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. In deze podcast legt hij op een toegankelijke manier uit wat het belang is van een gezonde en duurzame levensstijl die bijdraagt aan een 'oersterke' immuniteit. Hij legt daarbij de link naar biodynamische landbouw. Hij toont de meerwaarden voor mens, dier & planeet en hoe het oplossingen biedt voor de klimaat- en biodiversiteitscrisis.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: