Nieuwsbrief februari 2022

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Oogstmaand voor Landwijzer. Het moment waarop onze 3e jaarscursisten van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw hun zorgvuldig opgebouwde kennis en ervaring verbinden met hun eigen professionele toekomst. De komende weken tonen ze hun prille maar afgetoetste plannen aan docenten en medecursisten om ze vervolgens te zaaien in het landschap. Nieuwe welkome initiatieven waarvan we hopen dat ze vruchtbare bodem vinden.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In het kader van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw liep Wout Goossens de afgelopen twee jaar stage op Het Polderveld en De Woudezel. Nu staat zijn eigen project in de startblokken.

Elk jaar vindt begin februari de biologisch-dynamische landbouwconferentie plaats in het Zwitserse Dornach. Waar normaalgezien honderden geïnteresseerden vanuit de hele wereld afzakken naar deze plek, werd er voor het tweede jaar op rij een online alternatief aangeboden. Thema dit jaar: 'Quality through biodynamics; perceive, experience, develop'.
Onder impuls van Landwijzer werd een mogelijkheid gevonden om met beperkt gezelschap samen te komen en de conferentie online te volgen en zich te te verdiepen via de lezingen en workshops. 

 

Op 24 januari oraniseerde Voedsel Anders samen met Wervel, Landwijzer en Linked.Farm voor een 30-tal deelnemers uit Vlaanderen een inspiratiebezoek rondom de samenwerking in de korte keten in de streek rond Namen.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: