Nieuwsbrief januari 2022

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Gezondheid !

Dat is wat we elkaar toewensen als we klinken op een nieuw jaar. En op zulke momenten zeggen oudere mensen vaak: “Ja, want een goede gezondheid is toch het allerbelangrijkste, hé.” Zij weten waarom.

Denk je na over een professionele toekomst in de biolandbouw? Het leertraject Bio- & BD-Landbouw bereidt je hierop voor in theorie en praktijk.

In dit filmpje tonen twee ex-cursisten hoe zij hun droom hebben gerealiseerd na het volgen van het leertraject. Bi en Jan vertellen over de lessen, stages, indifiduele begeleiding, bedrijfsbezoeken, het opbouwen van een netwerk en persoonlijke ontwikkeling. 
Wil je een duidelijk beeld krijgen van wat het leertraject precies inhoudt? Klik dan op de video hieronder.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In het kader van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw loopt Penelope stage op het CSA-zelfoogstbedrijf Loof en Bezen in Wommelgem.

"Ik zie ze dagelijks bevestigd. Mijn realiteit, de realiteit van de mensen om me heen, wordt grotendeels bepaald door mijn/hun bewustzijn. Mijn realiteit en mijn bewustzijn spiegelen elkaar. Ik trek aan wat ik geloof en vervolgens geloof ik wat ik heb aangetrokken. Pas wanneer ik m’n bewustzijn verruim of verander, verandert ook (soms meteen) m’n realiteit en m’n waarneming van de realiteit om me heen." Geert Iserbyt gaat dieper in op de kracht en werking van processen die niet grofstoffelijk meetbaar zijn, en hoe de dominante stroming in de wetenschap dit ontkend en onderschat, ook in de landbouw.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: