Nieuwsbrief januari 2024

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Zakken vol boeken, hoofden vol ideeën, harten vol hoop.
 
Begin januari trok ik met twee vriendinnen boerinnen naar Oxford. Onze deelname aan de 15e Oxford Real Farming Conference was een verkwikkende ervaring, doordrenkt van vernieuwde hoop voor de toekomst van de landbouw. Het unieke karakter van deze conferentie, doordrongen van agro-ecologie in al haar facetten, overstijgt het traditionele (hokjes)denken, erkent en omarmt de verbinding binnen en buiten de beweging.
 

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Op 4 en 5 januari trokken 3 ex-Landwijzer cursisten naar Oxford voor de jaarlijkse 'Real Farming Conference'. Meer dan 1.800 boeren, telers, activisten, beleidsmakers en onderzoekers van over de hele wereld verenigden zich in deze Engelse universiteitsstad. 
De thema's van de lezingen en workshops waren onder meer agro-ecologie, regeneratieve landbouw, biologische landbouw en inheemse voedsel- en landbouwsystemen. 
Antoinette, Lien en Eva delen enthousiast hun ervaring over deze conferentie.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: