Nieuwsbrief juni 2020

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Soms stromen de woorden. Maar nu zijn het vooral de nieuwe boeren. 
Talrijk aanwezig op onze digitale info-avonden en open lesdagen van het leertraject. Nog duidelijker benoemend dat ze professioneel willen bijdragen aan iets met meer essentie, waar zowel de omgeving als zij zelf blijer van worden. 

In het kader van het Leertraject Biologische & Biodynamische Landbouw loopt Anaïs stage bij CSA boerderij Rawijs in Lochristi. Daarnaast werkt ze ook als seizoensarbeidster bij 't Schaaphof, ook een CSA boerderij maar dan in Landegem. De droogte en de aanhoudende Corona-crisis zorgen voor een extra drukke periode op het veld. Toch blijft er plaats voor verwondering, fascinatie en respect voor haar collega-boeren.

Michiel De Koster (22 jaar) besloot, met een diploma natuurbeheer op zak, om in september 2018 het leertraject van Landwijzer te starten om zijn kennis en ervaring in de landbouw te vergroten. “Door de praktijkervaring tijdens mijn stages, werd het me in het eerste jaar van het leertraject al duidelijk: al vind ik natuurbeheer heel plezant, ik wil boer worden! Vooral omdat ik er veel plezier aan beleef, dat is het belangrijkste en ik hou van het efficiënt werken en de uitdagingen die het boeren met zich meebrengt.”

Op 18 juni van 19u30 tot 21u organiseert Oikos een webinar over de toekomst van onze landbouw met Tine Hens (MO*), Esmeralda Borgo (VoedselAnders) en Tijs Boelens (bioboer). 

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: