Nieuwsbrief maart 2022

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

In onze vorige nieuwsbrief kon u op deze plek lezen dat het vorige maand oogstmaand was bij Landwijzer: de tijd waarin de afstuderende derdejaars de plannen voorleggen van het land- of tuinbouwbedrijf dat ze willen gaan overnemen of opstarten. Deze maand kunnen we daar alvast aan toevoegen dat we de komst van de al die nieuwe bedrijfsleiders en medewerkers in de sector gaan vieren.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Als lid van de werkgroep Bio in Onderwijs heeft Landwijzer zich geëngageerd in een project waarbij we 2 middelbare land- en tuinbouwscholen voor hun praktijkgedeelte helpen omschakelen naar bio. Dat gebeurt in de tuinbouwschool Merchtem en de technische broederschool in Sint-Niklaas.
Agro-ecologie werd onlangs opgenomen in de leerplannen van het secundair land- en tuinbouwonderwijs. Zo zijn we net op tijd om enkele scholen onze expertise aan te bieden.
Dit werk loopt simultaan samen met een lesgeverscursus die open staat voor alle scholen.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: