Nieuwsbrief mei 2020

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Komt de omwenteling in de landbouw er dan toch?
Vorige keer kon u hier een editoriaal lezen dat wat langer uitviel dan gewoonlijk en dat ook heel nadrukkelijk verwees naar het actuele maatschappelijke gebeuren. Het moet geen traditie worden, maar ik zou deze keer eigenlijk ook wel op dezelfde manier willen doorgaan. Want ik wil graag nog even terugkomen op iets wat collega Geert in het vorige editoriaal schreef, en dat mij -en naar ik hoop u allen- bijzonder ter harte gaat.

Bio-Planet, de bio-supermarkt van de Colruytgroep, verkoopt al enige tijd kruiden uit een eigen vertical farming installatie en lanceerde basilicum als eerste product uit dit nieuw project. Niet alleen geeft Bioplanet hiermee duidelijk blijk van een onrustwekkende onwetendheid over de waarden en uitgangspunten van de biologische voedselproductie, bovendien worden de Bioplanet-klanten ernstig misleid over de kwaliteit van deze producten. 

"Je bent nooit te oud om opnieuw te gaan studeren. Er gaat een nieuwe wereld voor me open, en wat voor een wereld!". 

Katja loopt stage bij 't Plukgeluk, een biologische zelfpluk bloemenbedrijf in Heverlee.  Ze stond zelf jarenlang in de zorg en maakt werk van een toekomst op een zorgboerderij.
In haar eerste jaar van het Leertraject Biologische en Biodynamische Landbouw leert ze tijdens deze stage veel bij over bloemen, de omgang met klanten, grenzen stellen, het gevaar van 'nog even dit doen', marketing, administratie, de grillen van de natuur, zichtzelfzelf…

In navolging van de internationale BD-trainersconferentie in november 2019 in Dornach werd een online wereldkaart opgemaakt waarop alle BD-opleidingsinitiatieven zichtbaar zijn.
Zo maakt Landwijzer zichtbaar deel uit van een wereldwijde beweging.

Emile Dumon (21 jaar) beëindigde net het 2,5-jarige Leertraject Bio- & BD-landbouw van Landwijzer, en start Natuurlijk Fruit, een zelfoogstboerderij in Heverlee.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: