Nieuwsbrief mei 2022

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Groei

De EU heeft de resolutie goedgekeurd die een verdere structurele groei van de biologische landbouw beoogt. Er was in de aanloop ervan sprake van een streefdoel van 25 % bio-landbouwareaal tegen 2030, maar dat werd niet weerhouden bij de stemming. Niettemin vertrouwt men erop dat ook zonder die harde doelstelling het aandeel biolandbouw in de EU in de komende 10 jaar zal verdubbelen van 8,5 % naar ruim 17 %.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Sommige maatschappelijke vraagstukken lijken heel complex. De transitie naar een werkelijk duurzame landbouw en voedselketen is er zo één. Een holistische blik kan hierbij helpen om tot een gemeenschappelijk doel te komen. Dat is het doel van de wereldwijde campagne, die momenteel loopt onder de slogan ‘Save Soil’.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: