Nieuwsbrief mei 2024

Klik hier voor de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

In de volksweerkunde was men zeker, de heren Ijsheiligen (soms in gezelschap van Sophia, de enige dame) zijn gepasseerd en de vruchtgewassen kunnen buiten. De kans op nachtvorst is nu aanzienlijk verminderd. Ik ben geabonneerd op meerdere boerennieuwsbrieven en lees al een hele week dat de boeren hier niet meer op vertrouwen. Wanneer zekerheden wankelen, is het essentieel om de bestaande kaders kritisch te evalueren.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Na een lange winter is het eindelijk weer zover, het seizoen van de bedrijfsbezoeken is geopend! Samen met onze docenten en eerste- & tweedejaars cursisten van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw, landen we de komende maanden her en der op een bio-bedrijf voor een lesdag in openlucht. Hier wordt de theorie aan de praktijk gekoppeld en krijgen de cursisten een rondleiding op het bio-bedrijf. De bedrijfsleiders vertellen over hun ervaringen met betrekking tot het landbouwkundige- en teelttechnische luik en alle andere uitdagingen en gelukken.

Mei en juni zijn bij Landwijzer traditioneel de drukste promo-maanden. Met het oog op de start van het Leertraject bio- en biodynamische landbouw in september, verdelen we info-brochures en houden we info-avonden. Maar wist je dat jullie onze grootste ambassadeurs zijn? Laten we samen de bio-landbouw versterken; ook jij kan een grote rol spelen om de landbouw van de toekomst mee vorm te geven!

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: