Nieuwsbrief november 2023

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Duurzaam samenwerken
 

Op heel wat -vooral korte keten- biobedrijven wordt samen gewerkt met 2, 3, 4, ……. boer.inn.en, als vaste medewerkers en/of als vennoten in een maatschap of coöperatie. Zo ontstaat meer draagkracht en dus ook de mogelijkheid om meer diverse en gemengde landbouwprojecten vorm te geven. De laatste jaren voelen we dat verlangen om met meerderen samen een project te dragen, het werk te verdelen en community te vormen, verder toenemen. En dat is goed nieuws!

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Jaarlijkse internationale conferentie van de biodynamische landbouwbeweging in Zwitserland nabij Basel
Van 7 tot 10 februari 2024

In het kader van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw loopt Rob stage opCSA Zelfoogstboerderij Het Blozend Tomaatje in Vosselaar. Hij keert daarmee terug naar zijn geboortedorp én terug naar de natuur. Hij leert er het veld kennen als een levend ecosysteem en hoe kleinschaligheid met de juiste aanpak een grote meerwaarde kan bieden, niet op z'n minst voor de mens die er (mee)werkt.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: