Nieuwsbrief september 2023

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

In een schroeiende hitte verliepen de startdagen van de verschillende groepen als een feest.

Er vinden ontmoetingen plaats tussen de groepen uit Gent en Leuven om samen terug en vooruit te blikken, we verwelkomen de nieuwe cursisten met open armen in het leertraject en zoeken verkoeling onder de bomen in de parken.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In het kader van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw loopt Yves stage op De Daalkouter in Herzele. Hij zocht en vond er een plek die zich tot doel stelt om, zowel boven als onder de grond, een zo weerbaar en divers mogelijk ecosysteem te bouwen. Hij leert er de boerenstiel waarbij er extra aandacht gaat naar evenwicht tussen plant en bodemleven, honingbijen, het welzijn van de kippen, de mens; een lokale gemeenschap...

De cursisten van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw zijn de afgelopen week opnieuw gestart aan hun opleiding. In Gent en Leuven zijn de eerste-, tweede- en derdejaarscursisten begonnen aan het nieuwe opleidingsjaar. De 38 enthousiaste eerstejaars zetten hun eerste stappen in de biolandbouw terwijl hun collega's van het tweede jaar zich verder zullen verdiepen. De derdejaars gaan volop aan de slag met hun eigen project. In februari ronden zij hun traject af met een concreet bedrijfsplan onder de arm. 

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: