3e Netwerkdag Natuurlijk Imkeren was een succes!

Met een 50-tal deelnemers uit West- & Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant was de 3e Netwerkdag op 31 maart 2018 in het Kasteel van Poeke (Aalter) een succes. Nadat in 2017 zowel in het voorjaar als in de herfst een netwerkdag was doorgegaan op initiatief van Landwijzer, is de fakkel voor het organiseren van de netwerkmomenten vanaf 2018 overgedragen aan het kersverse Netwerk Natuurlijk Imkeren. Deze bijeenkomst was meteen een schot in de roos.

Na de inhoudelijke voorstelling van de nieuwe website (die later dit jaar online zal gaan) was er tijd voor 2 boeiende panelgesprekken met de nodige interactie met de deelnemers. Er kwamen heel wat oude en nieuwe inzichten aan bod:

- wat kunnen we leren van de vroegere korfimkerij ?
- hoe kunnen roofmijten helpen bij de bestrijding van varroa-mijten ?
- wat kunnen eco-bodems (gevuld met organisch materiaal) bijdragen aan een gezond kastklimaat ?
- hoe leer je de bijen zelf zich van de varroa-mijten te ontdoen ?
- wat kan een kleinere celmaat daaraan bijdragen ?
- hoe bereiken we meer door minder in te grijpen?
- …

Na de panelgesprekken ging de groep uiteen in 3 kleinere groepen voor regionale uitwisseling: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen/Vlaams-Brabant. Daar konden de deelnemers kennis maken met elkaar en de verdere regionale netwerkmogelijkheden verkennen.

De open uitwisseling waarin ieder zonder schroom zowel successen als mislukkingen kon delen, was kenmerkend en bemoedigend voor deze dag. De toon is gezet: het Netwerk Natuurlijk Imkeren brengt voortaan in een sfeer van open kennisdeling, waarin niemand het grote gelijk heeft, alle geïnteresseerden samen die bijvriendelijker willen imkeren.

Meer info over het Netwerk: 
natuurlijkimkeren@gmail.com 
Facebookgroep:  https://www.facebook.com/groups/1889192541363031/ 
De website: gaat later dit jaar online. 

Naar het overzicht Nieuwsbrief April 2018

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!