Nieuwsbrief April 2018

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nieuwsbrief-items: 

Het is feest!
Letterlijk en figuurlijk.
En daar hebben we goede redenen voor.

21 jaar geleden werd Landwijzer vzw opgericht, vanuit de nood aan een opleiding in de biologische en biodynamische landbouw in Vlaanderen. En daar hoort een feest bij. Voor iedereen die in die 21 jaar op de één of andere manier verbonden is/was met Landwijzer. Eind juni is het zover. Meer daarover lees je verder in deze nieuwsbrief.

Maandelijks ontvangen de cursisten per post een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Het Landwijzer-feestjaar werd ingezet met de opening en voorstelling van onze eigen plek: De Landpoort. Op 23 maart werd, in aanwezigheid van mensen uit ons netwerk en betrokkenen, De Landpoort officieel geopend met een plechtig moment, verzorgd door de voorzitter Dirk Govaerts en onze oprichter/ opleidingscoördinator Geert Iserbyt. Ze stonden stil bij het traject dat Landwijzer aflegde, en bij onze huidige realisaties. Ook de partnerorgansaties en sponsors werden bedankt voor hun steun.

Met een 50-tal deelnemers uit West- & Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant was de 3e Netwerkdag op 31 maart 2018 in het Kasteel van Poeke (Aalter) een succes. Nadat in 2017 zowel in het voorjaar als in de herfst een netwerkdag was doorgegaan op initiatief van Landwijzer, is de fakkel voor het organiseren van de netwerkmomenten vanaf 2018 overgedragen aan het kersverse Netwerk Natuurlijk Imkeren. Deze bijeenkomst was meteen een schot in de roos.

De overige berichten vind je onder Landwijzer-agenda, De Bovenste Plank, Sector-agenda en Vacatures.