Edito April 2018

Het is feest!
Letterlijk en figuurlijk.
En daar hebben we goede redenen voor.

21 jaar geleden werd Landwijzer vzw opgericht, vanuit de nood aan een opleiding in de biologische en biodynamische landbouw in Vlaanderen. En daar hoort een feest bij. Voor iedereen die in die 21 jaar op de één of andere manier verbonden is/was met Landwijzer. Eind juni is het zover. Meer daarover lees je verder in deze nieuwsbrief.

Tijdens die 21 jaar was (en is nog steeds) het Leertraject onze ‘corebusiness’. Het is een feest om telkens mensen te zien groeien in de landbouw. Tijdens het Leertraject van Landwijzer maar ook daarna. We zijn ontzettend trots op de meer dan 130 oud-cursisten die momenteel actief zijn in en rond de landbouw. Want het is geen evidente weg om in te slaan. Het is je leren verbinden met de natuur, de gewassen en de dieren. Het telkens weer meegaan met die natuur, leren loslaten ook. En leren ondernemen, in ‘t klein of in ’t groot, met het zoeken naar grond, kapitaal, en afzet. Met lonen die vaak een stuk onder het gemiddeld inkomen liggen. Al krijg je er vaak veel voldoening en levensvreugde voor in de plaats.

Op meer dan 90 biobedrijven kan je ze tegenkomen, de ‘Landwijzers’, die wij mee op weg mochten zetten. We brachten ze voor jullie in kaart op onze nieuwe website: www.landwijzer.be/wat-doen-onze-afgestudeerden.
Na maanden werk achter de schermen, samen met Startx, zijn we blij om onze nieuwe website (neem zeker een kijkje!), en de vernieuwde vormgeving van onze nieuwsbrief aan jullie te kunnen voorstellen.

Veel redenen tot feest dus:
Letterlijk op 30 juni op bioboerderij De Zonnekouter in Deinze, iedereen welkom!
En het figuurlijke feest kan je overal in Vlaanderen zien en ervaren ;-)

Proost!

Lies Couckuyt

Naar het overzicht Nieuwsbrief April 2018

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!