Nieuwsbrief april 2020

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Ook Landwijzer ontkomt niet aan de gevolgen van de corona-crisis. Voor les- en cursusdagen volgen we sinds midden maart de richtlijnen voor het onderwijs en hebben we alle geplande activiteiten uitgesteld. Als vaste medewerkers zijn we helemaal overgegaan op telewerk en ook wij leren in versneld tempo de mogelijkheden benutten van video-vergaderingen. De onzekerheid over de verdere duur van de lockdown en de impact daarvan op onze werking is echter ook voor ons een belangrijke zorg.

Omwille van de Corona-maatregelen is het momenteel twijfelachtig of de komende info-avonden fysiek kunnen doorgaan. Hoewel we een grote voorkeur geven aan fysieke bijeenkomsten, blijven we 'in ons kot' en bieden we je een online alternatief aan. Zo kan je toch volwaardig kennis maken met het leertraject en de leertrajectbegeleider in Antwerpen of Gent. We raden je aan om je in te schrijven voor de locatie waarop je het leertraject zou willen volgen. Zo heb je direct contact met jouw leertrajectbegeleider (en mogelijke mede-cursisten).

En de boer... hij ploegde voort. Dat is niet anders op de biologische zelfoogstboerderij Het Polderveld in Westkapelle. Wat zijn de gevolgen van de Corona-crisis voor hen? Boer Lieven vertelt over de appreciatie van hun leden, de voordelen van het zelf-oogsten in deze tijden, hun unieke samenwerking met het lokale ziekenhuis en de natuur die ondertussen verder bloeit alsof er niets aan de hand is.

Ook deze weken lopen onze cursisten stage. Eva, eerstejaars in Gent, doet dat bij Stoppel in Poperinge en De Zaaier in Ruddervoorde. Ze vertelt over de gevolgen van het Coronavirus, maar ook over hoe ze in de ban is geraakt van prei en het verhaal van de Kat Kip.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: