Nieuwsbrief januari 2023

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Enkele jaren terug, het moet ongeveer deze tijd van het jaar geweest zijn, zat ik moederziel alleen op het veld. Knieën in de modder, met mijn handen gravend naar de schorseneren die ik net losgestoken had. Ik kan niet zeggen dat ik bijzonder hard genoot van het moment… Tijdens deze oefening in het mezelf uiteenzetten met het gewas, stak plotseling een aangename wind op, die opmerkelijk warmer voelde dan de lucht om me heen. Ook het zonlicht kreeg een bijzondere kleur en maakte alles om me heen zichtbaarder, sprankelend.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In het kader van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw loopt Rachid stage bij Oogstappel in Emblem (nabij Lier). Hij onderzoekt er zijn toekomstmogelijkheden in de biolandbouw. De voorbije maanden werkte hij mee op het bedrijf terwijl hij in de praktijk leert over planten, composteren, zaadteelt, de bodem... Maar hij geniet ook van het contact met de CSA-leden op het moment dat ze hun pakket ophalen.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: