Nieuwsbrief november 2020

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Louis droomt van een stadsboerderij in Mechelen. Elders in deze nieuwsbrief kan je daar meer over lezen. En Louis, dat is Louis De Bruyn. Vele jaren lang was Louis een van de Landwijzer-hoofddocenten. Die tijd ligt al een tijdje achter ons, maar nu en dan komen we elkaar al pelgrimerend terug tegen. Een immer inspirerend weerzien. En in covid-tijden is dat, meer dan ooit, een inspirerend “wederhoren”.

Dit najaar lanceren wij onze ‘alumni-werking’. Waarbij we via bijeenkomsten/ vormingsmomenten/vormingstrajecten verdieping zullen brengen in functie van persoonlijke ontwikkeling, bedrijfsontwikkeling en bedrijfscontinuïteit.
Als doelgroep stellen we ex-cursisten voorop die actief zijn in de sector. Indien mogelijk worden de activiteiten ook opengesteld voor anderen.

Overweeg je een carrièreswitch en wil je aan de slag in de biologische landbouw? Wil je bioboer of -boerin worden?
In september 2021 start de 23e cyclus van het Leertraject Biologische en Biodynamische Landbouw, een opleiding die je in theorie en praktijk voorbereidt op je professionele toekomst in de biolandbouw.

Staf loopt stage bij Oogsttuin Eoster, een biologische zelfoogstboerderij in Pellenberg, in het kader van het Leertraject Biologische en Biodynamische Landbouw. Zonder achtergrond in de landbouw startte hij in september aan de opleiding. Op Eoster ontdekt hij een jaar lang de pracht van de landbouw, maar ook het harde werk en planning. Hij geeft ons een inkijk in zijn stageplek.

Louis De Bruyn (73) is sinds zijn jeugd gebeten door alles wat groeit en bloeit. Al jong leerde hij dat landbouwer een mooi, maar hard beroep is. De tuinbouwsector en vooral de duurzame teeltmethodes van vroeger lieten hem nooit los. Enthousiast en bevlogen vertelt hij over zijn toekomstdroom: lokale voedselvoorziening en een stadsboerderij voor Mechelen.  Koen Dhoore ontmoette hem onlangs en dat leverde een vruchtbaar gesprek op.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: