Nieuwsbrief november 2021

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Leren leren

Hoe doen we dat? Hebben we dat geleerd als leerling en student? En wat was er al aanwezig van dag 1 in ons leven, al spontaan waarnemend, nabootsend, experimenterend en ontdekkend? De wil om te leren, die doet soms wonderen. En soms voelt het als een verplichting: tegen onze goesting, niet de juiste manier, te veel van het ene, te weinig van het andere. Niet zinvol genoeg.  

Jaarlijkse internationale conferentie van de biodynamische landbouwbeweging.
Van 2 tot 5 februari: online (live stream en online workshops).
Het thema van dit jaar: 'Quality through biodynamics; perceive, experience, develop'

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

De recente docu-reeks 'Wat houdt ons tegen?' met weervrouw Jill Peeters op de VRT toont zowel de historiek van het klimaatbewustzijn als de huidige en toekomstige uitdagingen. Naast industrie, huishoudens, transport en energievoorziening komt ook de landbouw aan bod. Dat een resolute heroriëntering richting agro-ecologie de enige zinvolle oplossing is, blijkt ook hier ontegensprekelijk. Aanbevolen!

In het kader van het leertraject Bio- & BD-Landbouw loopt Niels een jaar lang stage op het melkveebedrijf De Witte Liereman in Oud-Turnhout.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: