Landbouwconferentie 2022 - Dornach

Jaarlijkse internationale conferentie van de biodynamische landbouw beweging.
Van 2 tot 5 februari 2022: online (live stream en online workshops)

"Quality through biodynamics; perceive, experience, develop"

 

«De hoofdzaak is dat producten, op het moment dat ze bij de mens terechtkomen, voor zijn bestaan zo gezond zijn als maar mogelijk is. U kunt natuurlijk een of ander product telen dat er schitterend uitziet, maar voor de mens is het misschien
alleen maar maagvulling, niet iets wat werkelijk zijn inwendig leven organisch bevordert.» (Rudolf Steiner, 12.06.1924, GA 327)

 

Algemeen:

100en BD-boeren, studenten en betrokkenen verlaten begin februari van over de hele wereld hun erf om een aantal dagen rond een bepaald thema met elkaar uit teflyer wisselen. De afwisseling van lezingen, workshops, artistieke momenten, en de vele gesprekken doorheen pauzes, maaltijden en op café ’s avonds zorgen voor een veelzijdige ontmoeting en verdieping in de bio-dynamische landbouw.

De voertaal is overwegend Duits, soms Engels of Frans. Er is steeds vertaling voorzien naar Engels, Duits, Frans en Spaans.
Via deze link  ontdek je het volledige programma, meer info over workshops, het thema, e.a.  

Vorig jaar werd de conferentie door de omstandigheden online aangeboden. Dit jaar voorzien de organisatoren beide mogelijkheden. Landwijzer faciliteert dit jaaropnieuw het samen reizen en de overnachting ter plaatse, mits de C*-regels het voldoende toelaten.

Praktisch:

We vertrekken dinsdag 1 februari rond 14u en komen zondag 6 februari terug

We logeren op wandelafstand van het Goetheanum, en hebben daar de ruimte om ook onder elkaar heel wat uit te wisselen. Dit jaar reserveerden  we 17 bedden die we tot eind december vasthouden. Daarvan is de helft reeds volzet.

Corona? We zetten in op het vertrouwen dat het gaat lukken, en gaan op zoek naar andere mogelijkheden/oplossingen als dit nodig zou zijn. Je wordt op de hoogte gehouden als je je hebt aangemeld voor een van de bedden.

UPDATE: omwille van de huidige corona-maatregel zal deze conferentie enkel online doorgaan.

Inschrijven voor de conferentie kan via deze site vanaf december. Het is dan belangrijk om ook goed naar de workshops te kijken. Die bepalen voor een groot stuk de beleving van de conferentie. Meld je tijdig aan als je zeker wil zijn van een plaats in je favoriete workshop, en een overnachtingsplek via Landwijzer.

Richtprijs conferentiedeelname, vervoer, overnachtingen, maaltijden: 500 euro voor studenten, 680 voor niet-studenten. De deelnameprijzen van dit jaar zijn nog niet bekend dus dit bedrag kan nog wat wijzigen.

Aanmelden voor de door Landwijzer gereserveerde bedden kan via Ineke Docx. Ook voor vragen kan je bij haar terecht.

ineke.docx@landwijzer.be