Nieuwsbrief oktober 2021

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In het kader van het leertraject Bio- & BD-Landbouw liep Bart Van Gotha een jaar lang stage op CSA De Molenkouter in Vinderhoute. Via deze stage zet hij een stap dichter in het realiseren van zijn droom: "Een plek creëren waar de groentenkweker en de groeteneter elkaar vinden, de worm de wortel vindt, de vogel de worm, het water zijn weg... Maar ook een plek waar de zoekende mens de zachte mens vindt, de groeiende mens de meer volgroeide mens."

We kennen dit zinnetje ondertussen. Bij elk milieu- of voedingsschandaal, dat in de openbaarheid komt, haast de overheid zich om snel de brandhaard te isoleren, wat producten uit de rekken te laten halen of nieuwe maatregelen aan te kondigen (die niet noodzakelijk worden uitgevoerd) , om vervolgens de burgers gerust te stellen: … “er is geen gevaar voor de volksgezondheid ….” Of “consumeer voorlopig geen groenten en eieren uit eigen tuin …”.

Reeds 10 jaar organiseren we bij Landwijzer een beginnerscursus in het Natuurlijk imkeren.
Dit verhaal heeft doorheen die jaren al verschillende vormen aangenomen. Dat is niet omdat wij wispelturig zijn - onze missie blijft ook na 25 jaar ongewijzigd de maat aangeven - maar wel omdat deze opleiding een gecompliceerde samenhang is van ongeoefende inzichten, nieuwe leerstof en de constante ontwikkeling van visie in een jonge sector.

Op 25 en 26 september laatstleden ging op Boerderij De Kollebloem voor de vijfde keer de BD Zomerschool door. Met de grootste groep deelnemers ooit, waaronder bovendien heel wat mensen die verbonden zijn met boerderijen die al heel lang de BD-gedachte uitdragen, werd het zowel voor de initiatiefgroep als voor de deelnemers een hele mooie jubileum-editie.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: