Nieuwsbrief september 2020

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

September. De Landwijzer-leervloot is, zoals weleer de roemruchte Ijslandvaarders, de haven uitgevaren, met volle wind in de bolle zeilen. En voltallig nog wel, met niet minder dan zes schepen, elk bemand met een stevige groep cursisten, die –zo blijkt al meteen bij de start– van wanten weten.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Vorige week begonnen de eerstejaarscursisten van de 22e cyclus aan hun Leertraject Biologische en Biodynamische Landbouw. Op onze twee leslocaties (Gent en Antwerpen) maakten we tijd om elkaar te leren kennen en uit te wisselen met de tweedejaars. Op dag twee werd zowel letterlijk als figuurlijk de koe bij de hoorns gevat met een eerste les op De Zonnekouter (Machelen a/d Leie) en De Boerencompagnie (Leuven).

Het is een toevluchtsoord in de hoofdstad. De Brusselaar, al te lang van groen gespeend door het alomtegenwoordige asfalt, herontdekt er de eenvoudige geneugten van een leven in verbinding met de natuur.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: