Nieuwsbrief oktober 2019

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Een nieuw opleidingsjaar is van start gegaan. In tegenstelling tot het ritme in de landbouwpraktijk, waar het oogsten al enige tijd de overhand heeft op het zaaien, is de herfst het moment waarop we in onze werking weer volop beginnen zaaien voor de toekomst.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Vijf dagen (1 dag per week) staat de agro-ecologische systeembenadering van de biologische landbouw centraal. Ter plaatse op bedrijven en praktijkcentra, en onder begeleiding van ervaren docenten van de Landwijzer-opleiding, kom je in contact met de praktijk van de biologische landbouw.
Onze systeem-ecologische aanpak vertrekt, voor alle aspecten van de bedrijfsvoering, van een visie op het bedrijfssysteem als één geheel en dus niet louter van individuele teelten, symptomen of maatregelen.

Op 17 december start de vierdaagse landbouwcursus lezen en toepassen. Koen Dhoore (hoofddocent bij Landwijzer) en Antoine De Paepe (De Kollebloem) bespreken met jou de lezingen waarmee Rudolf Steiner in 1924 de basis legde van de biodynamische landbouw. Je brengt ook bezoek aan verschillende bedrijven en ontdekt dat de cusus ook nu nog brandend actueel.

Meer info en data vind je hier.

Deze maand bezorgt Marieke ons een verlag van haar stage op de Boerencompagnie. Marieke is zopas haar tweede jaar van het Leertraject Bio- en BD Landbouw gestart en experimenteerde de afgelopen maanden met de teelt van zoete aardappel.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: