Nieuwsbrief oktober 2022

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Het zijn geen makkelijke tijden. Na de boost in de vraag naar bioproducten door de coronacrisis hebben heel wat biobedrijven dit seizoen een significante terugval in de afzet beleefd. Zowel de 5 moeilijke landbouwseizoenen die we achter elkaar hebben beleefd, als de economische druk en werkdruk, werken bovendien voor velen verstorend op de work-life balans.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Tijdens het weekend van 24 en 25 september vond voor de zesde keer de BD-Zomerschool plaats op biologisch-dynamische boerderij De Kollebloem in Sint-Lievens-Esse.
Pioniers, ervaren boeren en starters verzamelden er om kennis te verdiepen en ervaringen uit te wisselen.

Katrien Dobbelaere van De Zaailing teelt biologische groenten, kruiden en bloemen op een veld van twee hectare in Nukerke, in het hart van de Vlaamse Ardennen. In 2018 kocht Katrien haar veld. Een jaar later startte ze met de groenteteelt terwijl ze samen met haar partner Nelis het terrein begon in te richten. Ze koos van bij het begin bewust voor een ruime diversiteit aan gewassen, biodiversiteit op het veld en voor de eigen opkweek van haar plantgoed.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: