Zakelijke en menselijke benadering van tewerkstelling

Tewerkstelling in je bedrijf heeft zowel een zakelijke als sociale kant. Deze vormingsdag zoomt enerzijds in op de sociale kant: selectie, afspraken, feedback, verantwoordelijkheid, … (voormiddag) en anderzijds op de zakelijke kant: plichten, administratie, kosten (namiddag). Je kan deze vormingsdag in zijn geheel volgen alsook één van de aparte delen.

Inhoud

In de levensloop van een landbouwbedrijf komen sommigen tot het punt tewerkstelling aan te gaan. Het in dienst nemen van de geknipte persoon voor lange of korte tijd. Via seizoensarbeid, studentenarbeid of als werknemer in loondienst.

Zakelijk gezien is het belangrijk hierover advies in te winnen zodat je goed weet wat je plichten zijn als werkgever, welke administratie en welke kosten erbij komen kijken. Veerle Dewicke van Acerta belicht deze zaken in het eerste deel van de vorming (namiddag).

Maar ook de sociale kant is heel belangrijk in dit proces. Je gaat tenslotte naast een zakelijke overeenkomst, ook menselijke interacties aan. Inzichten in dit menselijk proces kan helpen om de tewerkstelling duurzaam en aangenaam te maken. Voor zowel jij als je werknemer. Dit start al bij de opmaak van een goede vacature, gevolgd door een selectieproces. Waar let je op? Eénmaal gekozen is het goed om afspraken te maken. Hoever ga je hierin? En hoe geef je de eerste maanden vorm? Hoe zorg je voor structuur en planning? Hoe geef je feedback? Hoe stuur je bij als dit nodig is? Hoe en wanneer geef je verantwoordelijkheid? En hoeveel? Michèle Lemmens, trainer in deze materie, begeleidt deze interactieve voormiddag bijgestaan door de praktijkervaringen van Ruben Segers, zaakvoerder van de Kollebloem.

Doelpubliek

Voor iedereen die actief is of actief wil worden in de landbouw.

Lesgevers

Voormiddag: Michèle Lemmens (begeleiding) en Ruben Segers (praktijkervaring en getuigenis)

Namiddag: Veerle De Wicke van Acerta

 

Praktische info en inschrijven

Er is momenteel geen nieuwe cursus gepland. Interesse om deel te nemen? Schrijf je dan in op de interesselijst.