Landwijzer-agenda

Boeren doe je niet alleen
Jaarlijks komen jonge boeren uit Vlaanderen en (zuidelijk) Nederland samen op De Kollebloem voor de BD-Zomerschool. Tijdens dit sudieweekend verdiepen ze hun kennis over de landbouw en wisselen hun ervaring uit met elkaar en met oudere boeren. In die ontmoeting verbinden ze de theorie en de praktijk van de biodynamische landbouw. Dit jaar gaan ze aan de slag rond de wondere wereld van de bodem in de levende landbouw. In samenwerking met de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding.

Door de groeiende belangstelling voor natuurlijk imkeren organiseren we de eerste lesgeverscursus, die specifiek gericht is op lesgeven over natuurlijke imkerij. De cursus duurt drie halve dagen en gaat door in Gent in september en oktober 2019. De cursusbegeleider is Geert Groessens, sinds jaren lesgever van de cursus Natuurlijk Imkeren van Landwijzer.

De jaarlijkse conferentie van de internationale biodynamische landbouw-beweging, is telkens opnieuw een inspirerende en verrijkende bijeenkomst, zowel inhoudelijk, qua plaats als publiek. Reeds enkele jaren trekken we met een mooi gevarieerde groep van boeren, cursisten en docenten naar Dornach, en faciliteert Landwijzer de deelname door de organisatie van vervoer en overnachting op zicht te nemen. Het thema in 2020 is: The spiritual in agriculture.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!