Sector-agenda

Het meest uitgebreide overzicht van activiteiten, vormingen, cursussen, studiedagen e.a. in de sector, vind je in de agenda van sectororganisatie Bioforum (Bioforum) en de agenda van het Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT).

Hier vind je enkele cursussen, studiedagen en inhoudelijke activiteiten die wij in de kijker willen zetten, omdat ze nauw aansluiten bij de Landwijzer-werking en -visie. 

Heb jij een inhoudelijke activiteit rond biologische of biodynamische landbouw aan te kondigen? Mail je aankondiging naar webmaster@landwijzer.be en we bekijken of we het kunnen opnemen op de website en in onze nieuwsbrief.

Nog tot en met 6 november kan je in de Lousbergmarkt in Gent terecht voor de expo 'Voeten in de aarde - een creatieve dialoog tussen jongeren en biodynamische landbouw'.

Voeten in de Aarde is een eigenwijs authentieke tentoonstelling over hoe op artistieke wijze jongeren en boeren hun moed en veerkracht terugvonden  tijdens de moeilijke periode van Covid-19. Over hoe zij het onthaastende karakter van elkaars meesterschap in de oogstmand legden.

Kom genieten van deze unieke tentoonstelling en laat de tekeningen van de biodynamische groenten u in schoonheid verrassen.

Voordracht door Gerald Häfner – Gent, vrijdag 22 oktober 2021 om 20 u.

Op 3 december kan je op het ILVO in Melle verkennen hoe we plantenveredeling terug in verbinding kunnen brengen met de landbouw, om vanuit het landbouwsysteem met zijn kansen en uitdagingen een antwoord te zoeken naar de uitdagingen van vandaag.