Begeleid bezoek expo Gentse Gronden

Vrijdag 13 september 2024, 9u - 12u30
Bijloke-site, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent
Inschrijven is verplicht

Begeleid bezoek vanuit Landwijzer

In het STAM loopt van 22 maart tot en met 29 september 2024 de expo ‘Gentse Gronden’. De expo vertelt het verhaal van de Gentse publieke landbouwgrond en opent het debat over de rol en de toekomst van deze publieke gronden voor de landbouw en de stad. Landwijzer organiseert samen met Hans Vandermaelen (mede curator van de expo, doctoraatonderzoeker publieke landbouwgrond & oud-cursist van Landwijzer) en docent Koen Dhoore een bezoek aan deze expo. 

Wat?

Begeleid bezoek en uitwisseling 'Gentse Gronden'

Wij nodigen je van harte uit voor deze bruisend culturele activiteit om samen met collega-boeren en huidige Landwijzer-cursisten in deze grondenkwestie te duiken. Eventjes weg van de eigen boerderij, met de blik op oneindig, op de mooie Bijloke-site waar de expo plaatsvindt.

Verloop:

Rondgang op de expo met curator Hans Vandermaelen als gids. Na het bezoek gaan we in gesprek met elkaar: we wisselen uit over vragen, bedenkingen, ideeën, strategieën, eigen ervaringen en tips & tricks die doorheen de rondleiding naar boven komen. We verkennen de toegang tot publieke landbouwgronden en onderzoeken welke boodschap en visie wij als agro-ecologische boerengemeenschap over het dossier van deze gronden kunnen meegeven.

Het bezoek is ook interessant voor boeren uit andere regio’s om de publieke landbouwgronden te contextualiseren in verleden & heden en om na te denken over mogelijkheden voor de toekomst.
 

Praktische info:

Waar: Bijloke-site, Godshuizenlaan 2, 9000 Gent
Wanneer: Vrijdag 13 september van 9u-12u30
Inschrijven: Via de link hieronder
Prijs: 9 euro - toegangsticket voor de Expo (inbegrepen: toegangsticket + koffie, thee en koekjes)

Bijkomende activiteiten 

STAM en andere actoren organiseren rond de expo ook allerhande interessante activiteiten. Deze sessies zijn niet in samenwerking met Landwijzer maar we geven ze je graag als tip mee.

Wie dieper wil graven, is van harte welkom op de 3 Gentse Gronden Sessies van de Stadsacademie, het ILVO en het STAM. Deze sessies gaan door in het STAM op donderdag 18/04 (Grond is Landbouw), donderdag 16/05 (Grond is Voedsel) en donderdag 13/06 (Grond is Macht).

Europa