Nieuwsbrief juli 2019

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

 

Nieuwsbrief-items: 

Het zomerse weer doet deugd. Hier en daar wordt het wel al wat te droog, maar het heeft de mogelijkheid geboden om achterstallig onkruidbeheer goed te maken na een periode van wisselvallig weer.

Naast de vaste waarden in ons cursusaanbod, zoals de cursussen Natuurlijk Imkeren (voor starters en gevorderden), de Inspiratiecursus Agro-ecologie en de Cursus Fytolicentie, hebben we de voorbije jaren ons aanbod verruimd met diverse vormingsactiviteiten rond biodynamische landbouw. De vraag naar verdieping op dit vlak neemt toe.

Zowel in Gent (1e & 2e jaar) als in Antwerpen (1e jaar) is het opleidingsjaar mooi afgerond. Op beide locaties hielden de cursisten op de laatste lesdag ’s middags een gezamenlijke potluck-maaltijd. In Gent hadden de 2e jaars ’s avonds nog een afsluitende intervisie als overgang naar het 3e jaar.

Ook deze maand zoomen we in op een verdiepend werkstuk van de Gentse tweedejaarscursisten van het leertraject. In deze zomernieuwsbrief lees je hoe Dirk en Koen het aanbod van CSA's (Community Supported Agriculture) in de winter onderzochten. Bovendien zijn ze ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van het verwerken van lokale producten van de CSA boerderij.

Eind 2018 startten 2 nieuwe groepen de cursus Natuurlijk Imkeren, een traject van 8 lesdagen theorie en praktijk. Daarnaast was er voor het eerst ook een vervolgtraject, waarin op enkele terugkomdagen dieper wordt ingegaan op de materie. Het eerste jaar studeerde eind vorige maand af en ontvingen hun eigen bijenvolk. De tweedejaars hebben nog een les in het vooruitzicht. 

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: