Verdieping bedrijfseconomie (Alumni-werking)

Start op vrijdag 17 december in Sint-Niklaas

Inhoud

Een goed doorzicht in de bedrijfseconomie en fiscaliteit van je eigen bedrijf is één van de sleutels tot succes, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Het is echter niet evident om dit op je ééntje (of met 2 of 3) te overzien of soms heb je nood aan feedback van collega’s of experten. Wij willen graag inspelen op deze nood bij afgestudeerde cursisten die hun eigen bedrijf runnen en bieden hiervoor een 5-delig vormingstraject aan. Na het succes ervan vorig jaar is het de bedoeling dit elke winter aan te bieden.

Volgende thema's komen aan bod :

  • Rentabiliteit: arbeidsinkomen – sociale aspecten
  • Bedrijfsontwikkeling: groei – investeringen – tewerkstelling
  • Fiscaliteit: hoe kan ik mijn bedrijf fiscaal optimaliseren? Hoe werk ik aan mijn pensioenopbouw?
  • Bedrijfsplannen bespreking

 

Concreet duiken we met een groep gevestigde boer(inn)en in deze thema’s, onder begeleiding van Koen Dhoore en Dries Nuytten (themadag fiscaliteit).We werken vraaggestuurd. We bespreken telkens een stukje theorie en - voor wie dit wenst - de cijfers en plannen van de deelnemers, met feedback van docent en mede-cursisten.

Doelpubliek

Bedrijfsleid.st.ers van biobedrijven (reeds langer gevestigd of startende).

We geven voorrang aan alumni van het Landwijzer Leertraject Bio- & BD-Landbouw. Indien er vrije plaatsen zijn, kunnen ook andere gevestigde landbouwers deelnemen. Als niet-alumni kan je je inschrijven als geïnteresseerde en krijg je 2 weken voor aanvang van de opleiding bericht of er plaats is of niet, waarna u zich definitief kan inschrijven.