Verdieping bedrijfseconomie (Alumni-werking)

Een goed doorzicht in de bedrijfseconomie en fiscaliteit van je eigen bedrijf is één van de sleutels tot succes, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Het is echter niet evident om dit op je ééntje (of met 2 of 3) te overzien of soms heb je nood aan feedback van collega’s of experten. Wij willen graag inspelen op deze nood bij afgestudeerde cursisten die hun eigen bedrijf runnen en bieden hiervoor een 4-delig vormingstraject aan. Na het succes ervan vorig jaar is het de bedoeling dit elke winter aan te bieden.

Volgende thema's komen aan bod :

  • Rentabiliteit: arbeidsinkomen – sociale aspecten
  • Bedrijfsontwikkeling: groei – investeringen – tewerkstelling
  • Fiscaliteit: hoe kan ik mijn bedrijf fiscaal optimaliseren? Hoe werk ik aan mijn pensioenopbouw?
  • Bedrijfsplannen bespreking

 

Concreet duiken we met een groep gevestigde boer(inn)en in deze thema’s, onder begeleiding van Koen Dhoore en Dries Nuytten (themadag fiscaliteit).We werken vraaggestuurd. We bespreken telkens een stukje theorie en - voor wie dit wenst - de cijfers en plannen van de deelnemers, met feedback van docent en mede-cursisten.

Doelpubliek

Bedrijfsleid.st.ers van biobedrijven (reeds langer gevestigd of startende).

We geven voorrang aan alumni van het Landwijzer Leertraject Bio- & BD-Landbouw. Indien er vrije plaatsen zijn, kunnen ook andere gevestigde landbouwers deelnemen. Als niet-alumni kan je je inschrijven als geïnteresseerde en krijg je 2 weken voor aanvang van de opleiding bericht of er plaats is of niet, waarna u zich definitief kan inschrijven.

Lesgevers en begeleiding

Koen Dhoore - hoofddocent bedrijfsbeheer bij Landwijzer
Dries Nuytten - Werkzaam bij boekhoudkantoor SBB

"Inzicht krijgen in de bedrijfsvoering van collega's aan de hand van hun cijfers of getuigenissen is een zeldzame en unieke kans. Je krijgt een spiegel voorgehouden die je meteen vooruithelpt in je eigen bedrijfsvoering. Ik ging er in elk geval zelf meteen mee aan de slag, het afgelopen jaar."

een ex-deelnemer

Data en locaties

  • vrijdag 07/01/2022
  • vrijdag 14/01/2022
  • vrijdag 21/01/2022
  • vrijdag 28/01/2022

Telkens van 9 tot 15u

Leslokalen van Vorming plus Sint-Niklaas, Rode Kruisstraat 23, 9100 Sint-Niklaas (op wandelafstand van het station)

Cursusbijdrage

€ 150, factuur mogelijk op aanvraag.
Inschrijven kan enkel voor het geheel.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan deze cursus, schrijf je dan hieronder in.
Minimum aantal deelnemers: 8, maximum 12

Deadline inschrijvingen: 2 januari

Voorbereiding

We vragen je op voorhand je bedrijfseconomische situatie uit te werken aan de hand van de template die we ter beschikking stellen. Dit dient als leidraad doorheen het traject en hoeft niet perfect te zijn. Daarnaast zijn de boekhoudkundige resultaten ook handig om bij de hand te hebben.