Verdieping bedrijfseconomie

Vierdaagse cursus van 22 december 2023 tot 26 januari 2024
Kasteellaan 435, 9000 Gent

Een goed doorzicht in de bedrijfseconomie en fiscaliteit van je eigen bedrijf is één van de sleutels tot een succesvolle, rendabele bedrijfsvoering.
Het is echter niet evident om dit op je ééntje (of met 2 of 3) te overzien of soms heb je nood aan feedback van collega’s of experten. Wij willen graag inspelen op deze nood bij afgestudeerde cursisten die hun eigen bedrijf runnen en bieden hiervoor een 4-delig vormingstraject aan.

Heb je nood aan een externe blik op je cijfers? Of weet je niet goed waar te beginnen om een overzicht te krijgen? Heb je reeds een overzicht maar wil je graag hulp bij het trekken van conclusies?

Welke verkoopkanalen zijn rendabel in jouw bedrijf en welke laat je beter vallen? Of is er een teelt die niet te verantwoorden valt op financieel vlak? Zou de rendabiliteit omhoog gaan moest er externe arbeid ingekocht worden?

Heb je nieuwe plannen voor je bedrijf en heb je nood aan uitwisseling over de rendabiliteit hiervan? Ben je van plan een nieuwe tak aan het bedrijf toe te voegen of een nieuwe samenwerking aan te gaan?

Al deze vragen zijn gepast in deze cursus. De blik van experten en de uitwisseling met collega-boeren kan tot nieuwe inzichten (of bevestiging) leiden. Zo ben je klaar om het nieuwe seizoen in te duiken met een helder (financieel) doel.

 

Volgende thema's komen aan bod :

  • Rentabiliteit: arbeidsinkomen – sociale aspecten
  • Bedrijfsontwikkeling: groei – investeringen – tewerkstelling
  • Fiscaliteit: hoe kan ik mijn bedrijf fiscaal optimaliseren? Hoe werk ik aan mijn pensioenopbouw?
  • Bedrijfsplannen bespreking

 

Concreet duiken we met een groep gevestigde boer(inn)en in deze thema’s, onder begeleiding van Koen Dhoore en Dries Nuytten (themadag fiscaliteit).We werken vraaggestuurd. We bespreken telkens een stukje theorie en - voor wie dit wenst - de cijfers en plannen van de deelnemers, met feedback van docent en mede-cursisten.

 

Van 22 december tot 26 januari kan je deelnemen aan de vierdaagse cursusreeks 'verdieping bedrijfseconomie' in Gent.

 

Deze cursus is specifiek gericht op bedrijfsleid.st.ers van biobedrijven.We geven voorrang aan alumni van het Landwijzer Leertraject Bio- & BD-Landbouw. Indien er vrije plaatsen zijn, kunnen ook andere gevestigde landbouwers deelnemen. Als niet-alumni kan je je inschrijven als geïnteresseerde en krijg je 2 weken voor aanvang van de opleiding bericht of er plaats is of niet, waarna u zich definitief kan inschrijven.