Nieuwsbrief februari 2023

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Zo’n 2 jaar geleden vatten we het plan op om een studiedag te organiseren waarop we al onze actieve stageboeren en cursisten zouden uitnodigen om ons samen te verdiepen in wat ons drijft bij het doorgeven van het landbouwberoep aan de boer.inn.en van de toekomst. Corona gooide wat roet in het eten, maar onlangs, op 24 januari, was het zover. Zo’n 100 deelnemers woonden een sterk inhoudelijke dag bij met binnen- en buitenlandse sprekers en workshop-begeleiders.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

Het leefde al langer binnen het Landwijzer team en onlangs, op 24 januari, was het eindelijk zover. In een prachtig kasteel in Dilbeek, ontmoetten stageboer.inn.en en cursisten elkaar op een studiedag. Als rode draad doorheen de dag, verdiepten we ons in wat ons drijft tijdens het uitoefenen en doorgeven van het prachtige landbouwberoep. We verwelkomden een 100-tal deelnemers die kwamen luisteren en meedenken met enkele inspirerende sprekers en workshop-begeleiders.

Donderdag 2 februari waren boeren, Landwijzercursisten & collega's aanwezig op de doctoraatsverdediging van Hans Vandermaelen (ILVO, Ugent).
In zijn onderzoek 'de verstedelijking van de agro-ecologische reproductie van bodemvruchtbaarheid' verkent Hans, vanuit zijn discipline als stedenbouwkundige, de rol die steden kunnen opnemen in de agro-ecologische opbouw van bodemvruchtbaarheid. Als onderdeel van zijn onderzoek was Hans twee jaar vrije leerling in het Leertraject Bio- & BD-landbouw.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: